lauantai 16. elokuuta 2014

Lämpöä, kisoja ja hupia

Minne ihmeeseen heinäkuu katosi? Lämpimistä ilmoista ja uimisesta olemme ainakin saaneet nauttia ;) 
Heinäkuun puolessa välissä käytiin poikien ja Annen sekä Alexin kummitätien kanssa Ruotsin risteilyllä. Poikien ehdoilla mentiin käytiin, kohteina Junibacken ja Skansen.
20.7. käytiin Haminassa agilitykisoissa Billyn, Tildan, Alexin ja Annen kanssa. Anne harjoitteli koirien kuvaamista ja onnistui siinä hienosti :) Kuvista ainakin näkee sen että vanha rouva Tilda hyppää reilusti yli rimojen. Billy teki tupla nollat ja Tildakin sai nollan hyppy radalta. Kentällä oli todella lämmin, mutta molemmat koirat jaksoivat silti suorittaa radat tosi hyvin.



Cheeta the pitkä koipi täytti kaksi vuotta ja mamma koira Xena pääsi vihdoin karvoistaan :) Ennen trimmausta naapurikin jo kyseli olenko hankkinut uuden koiran ja ihan toisen rotusenkin vielä :D












Heinäkuun viimesellä viikolla harjoiteltiin vähän kouluratsastusta Liinun kanssa. Käytiin ensin viikolla iltakisoissa ja sitten sunnuntaina oli vuorossa aluekisat. Iltakisat sujui oikein mukavasti, hevonen oli tosi kuuliainen ja toimi hienosti. Sunnuntaina ei mennyt ihan niin hyvin, hevonen oli vähän tahmeampi ja jouduin ratsastamaan jokaista askelta. Mutta saatiin kaikki tehtävät suoritettua ja tulos kumminkin parani 20 p. edellisistä alue kisoista, joten suunta on oikea. Todella lämmintä oli molempina kisapäivinä, siihen nähden hevonen jaksoi tosi hienosti. Harjoiteltiin ja kisattiin nyt vähän pehmeämmllä kuolaimella, hevonen oli selkeesti parempi. Elokuun loppu puolella harjoitukset ja kisat jatkuvat.

Koirat sai lomailla muutaman viikon heinäkuussa, kävimme lähinnä uimassa ja käveltiin lyhyitä lenkkejä. Elokuussa alkoi sitten treenit ja viime viikonloppuna käytiin jo kisoissa. Kisoja edeltävänä perjantaina oltiin Billyn ja Cheetan kanssa Jenna Caloanderin agility valmennuksessa. Billy teki oikein hienosti rataa ja hyvällä vireellä. Sain todella hyviä vinkkejä ja muistutuksia, ongelmathan lähinnä on minussa eikä koirassa. Cheetan treenejä jännitin niin etten yöllä saanut nukutuksi, näin painajaisia mitä kaikkea koira keksii. Mutta pitkä koipi yllätti olemalla suhteellisen kiltisi, ainoastaan kerran katosi toisen koiran luo. Lopulta tehtiin jopa 6 estettä peräkkäin ja koira teki pitkälti koko ajan töitä minun kanssa, ehkä Cheetasta vielä joskus tulee agilitykoira. Cheetan kanssa saatiin myös tosi hyviä neuvoja, malttia, treenejä pienissä pätkissä ja tärkeimpänä pitää yhdessä hauskaa. Treenit oli kaiken kaikkiaan todella hyvät ja antoisat. Saman viikon sunnuntain oli sitten vuorossa kisat Billyn ja Tildan kanssa. Billyn kanssa oltiin kyllä kisoissa ihan kuutamolla, joitakin ihan siedettäviä pätkiä. Tildalle taas muuri ja rengas tuotti ongelmia.

Alku viikolla käytiin fyssarilla Tildan, Billyn ja Xenan kanssa, kaikilla oli kaikki hyvin. Torstaina alkoi Billyn ja Cheetan viikko treenit, kouluttajana Anu Rajaheimo. Billy pääsi tekemään kisanomaisen radan, vauhti oli kohdallaan mutta nolla oli kaukana. Cheeta ja Tildakin pääsivät muutaman hypyn verran treenaamaan. Muutoin keskustelimme syksyn ja kevään tavoitteista.

Perjantaina puoli kuudelta aamulla pakkasimme automme ja suuntasimme kohti Turun satamaa, jossa hyppäsimme laivaan ja matka jatkui Ahvenanmaalle. Mukaan reissuun lähti Anne, Lucas, Alex, Tilda, Billy ja minä. Aluksi suuntasimme Kungsöhön josta olemme vuokranneet aivan tosi hienon mökin. Perjantai ilta vietettiin Ahvenanmaan raveissa, jossa tapasimme Lucaksen kummitädin Miian. Tänään kävimme aamupäivällä vähän shoppailemassa ja iltapäivällä suuntasimme jälleen ravirataa kohti, mutta tällä kertaa vuorossa oli agilitykisat. Kisat sujuivat oikein mukavasti, mutta valitettavasti kilpailijoita ei tällä kertaa ollut kovin paljon, mini 3 vain 8 kpl. Billy oli oikein reippaalla päällä ja ohjaajakin suhteellisen hyvin kartalla, ekalla radalla keppivirhe, toiselta radalta nolla voitto sekä hyppyradalta myös nolla voitto. Tilda loikki nätisti molemmat puomit sekä ekalta radalta lisäksi keppivirhe (ohjaaja), hyppyradalta tuli sitten nolla. Ilta vietettiin rauhallisesti mökillä Miian seurassa. Huomenna karkelot jatkuvat raviradalla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti